Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A u krijua profeti Muhamed para profetit Adem?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (14)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul-7-2-1435_01.mp3

Përktheu: Valdet Vashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e vërtetë se i dërguari i Allahut (Muhamed) u krijua para Ademit (salAllahu alejhime ue selem) dhe se ai është baza e krijimit?”

Përgjigje: “Kërkjojë mbrojtje prej Allahut. Kjo është ekstremizëm. A u krijua ai para Ademit? Ai është një nga bijtë e Ademit. Si mund të krijohet biri para babait? A është kjo e arsyeshme? Është e paarsyeshme që djali të krijohet para babait. Ishin shumë gjenerata ndërmjet tij dhe Ademit (salAllahu alejhime ue selem). Kjo është ekstremizëm.”

Shpërndaje: