“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Agjenda e Huthive në Jemen

Alameh Muhammed bin Hadi el-Medkhali 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=151417

Data e fetvas:06/06- 1436 ose 26/03-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Këta Huthijjun Rafidah nuk janë në kërkim të shtetit, por ata duan të fillojnë duke marrë shtetin dhe pastaj të shkatërrojnë njerëzit plotësisht. Ata kanë deklaruar në mënyrë të qartë se kush janë ata. Unë kam folur për këtë dhe e kam bërë të qartë këtë. Këtë e kam thënë atëherë dhe po e them edhe tani. Unë nuk e kanë ndryshuar mendimin tim se xhihadi kundër këtyre njerëzve i përket llojit më të mirë të xhihadit, adhurimit më madhështorë dhe bindjes më fisnike.

Allahu Xhela ue Ala u ka dhënë mbështetjen e Tij vëllezërve të mi në Jemen në kuptimin se ka njerëz të cilët kryejnë detyrën. Nëse jemenasët thirren në luftë kundër këtyre papastërtive në tokë ata obligohen që ti luftojnë ata. Hamdi dhe lavdërimi i takon Allahut që forca është në anën e myslimanëve dhe të besimtarëve tani.

Nëse këta njerëz marrin pushtet dhe autoritet, ju vetëm se do të shihni herezi. Çfarë shpresohet nga dikush që edukohet nga vendi Rafidave (Irani)? Çfarë prisni ju? Ai bëhet një Rafidi. Këta njerëz janë vetëm në kërkim për të shpallur një vend Rafidi në vendin e Ehl-us-Sunnetit. Shumë kohë më parë vetë Zejditë hoqën dorë nga këta Huthijjun. Kur ata e humbën reputacionin e tyre, ata u zhvendosën në vendin e Rafidave dhe në Kum1 dhe të ngjashme. Ata qëndruan atje për një kohë. Pastaj u kthyen në Jemen për të demonstruar besimin e Rafidhave Imamijjeh Ithna Asharijjeh Khumejnijjeh. Por Allahu Subhanehu ue Te ala, do të lartësojë fenë e Tij dhe fjalën e Tij.

Kushdo që thotë se kjo luftë është një sprovë nuk kupton asgjë dhe nuk e kupton fenë e Allahut Tabarak ue Te ala. Kjo mbështetje dhe kjo siguri që Allahu Xhela ue Ala ua ka kanë dhënë Ehl-us-Sunnetit të Jemenit refuzon shumë që u deklaruan.

Përsëri them se Xhihadi kundër Rafidave i përket bindjes më të mirë dhe adhurimit më madhështorë. Nëse ju jemenas thirreni në front ju nuk duhet të hezitoni.

_____________________________________

1 Shih http://en.wikipedia.org/wiki/Qom

Shpërndaje: