Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i ditës së hënë dhe të enjte

Imam Muveffekud-Din bin Kudameh el-Makdisi (v. 620)

Burimi: El-Mughni (4/445)
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Transmeton Ebu Daudi nga Usame bin Zejd, se profeti ﷺ e kishte zakon të agjëronte të hënave dhe të enjteve. Kur u pyet për këtë, ai ﷺ tha:

“Veprimet e njerëzve paraqiten (tek Allahu) të hënave dhe të enjteve, andaj dua që veprat e mia të paraqiten duke qenë unë agjërueshëm.”

Shpërndaje: