Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i ditëve të bardha në Sha’ban -Albani

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Fataua Rabigh (1)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Personi i cili nuk e ka zakon të agjërojë ditët e bardha. Megjithatë, dëshiron ta bëjë këtë në muajin Sha’ban. A i lejohet kjo?

Përgjigje: Këtu hyn në fuqi hadithi që e përmendëm më parë:

“Kur të ketë kaluar gjysma e muajit Sha’ban, mos agjëroni deri në Ramazan!”

Shpërndaje: