Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i shoferëve të autobusëve & të kamionëve

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu’ul-Fetaua (1/142)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A e kanë shoferët e autobusëve dhe të kamionëve të njëjtin gjykim sikurse udhëtari duke pasur parasysh se ata kanë punë të pandërprerë gjatë ditëve të Ramazanit?

Përgjigje: Po. Ata marrin të njëjtin gjykim sikurse udhëtarët. Atyre iu lejohet t’i shkurtojnë namazet, t’i bashkojnë namazet dhe të braktisin agjërimin. Nëse dikush pyet se si duhet të agjërojnë kur puna e tyre është e pandërprerë, unë them se ata duhet të agjërojnë gjatë dimrit kur ditët janë të shkurtra dhe të ftohta. Megjithatë, shoferët brenda qyteteve nuk kanë të njëjtin gjykim sikurse udhëtari. Ata duhet të agjërojnë.

Shpërndaje: