Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi i të hënave dhe të enjteve me 15 Sha’ban

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)
Et-Ta’likat alal-Fataua el-Hamaujieh el-Kubra, fq. 142
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet personit që e ka zakon të agjërojë të hënave dhe të enjteve të agjërojë të hënën ose të enjten që bie me 15 Shaban?

Përgjigjuni Po, i lejohet të agjërojë ditët e bardha dhe ditët e enjte në Sha’ban dhe në muajt e tjerë, nuk ka problem në këtë.

Shpërndaje: