Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjërimi në ditëlindjen e profetit ﷺ

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/ar/node/7428

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com 

Pyetje: A lejohet të agjërohet në ditëlindjen e profetit ﷺ?

Përgjigje: Jo. Agjërimi është ai që ka ligjësuar Allahu dhe i dërguari i Tij ﷺ. Nuk na është ligjësuar që kjo ditë të agjërohet. Po, agjëro të hënave, por jo sepse e hëna bie në datën e 12 të muajit Rabi el-Auuel. Agjëro ditën e hënë çdo javë, ky veprim është sunnet. Por të agjërosh të hënën, me datën 12 Rabij el-Auuel dhe të gëzohesh sepse është ditëlindja e profetit ﷺ pra kjo nuk lejohet.

Shpërndaje: