Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjëroje ditën e Ashures e pastaj kompensojë ditët e Ramazanit!

Imam Salih bin Feuzan El-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (57)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person i cili ka ditë të humbura të Ramazanit për t’i kompensuar. A i lejohet atij që t’i agjërojë ato në ditët e Ashures dhe t’i konsiderohet kompensim (i ditëve të Ramazanit) dhe të arrijë gjithashtu edhe shpërblimin e Ashures?

Përgjigje: Ka kohë për kompensim ndërsa dita e Ashures mbaron. Le të agjërojë ditën e Ashures edhe pse duhet të kompensojë ditët e humbura të Ramazanit. I kompenson pas Ashures, ka kohë mjaft për kompensim elhamdulilah, po.

Shpërndaje: