Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Agjëruesi duhet t’i fyej Rafidat dhe të heshtë në lidhje me pushtetarët

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A’lam-in-Nubala (5/403)

 www.perlatmuslimane.com

Ibn-ul-Bukhari na lejoi që të transmetojmë: Ibn Tabarzad na njoftoi: Abdul-Uehab el-Anmati na njoftoi: es-Sarajfini na njoftoi: Ibn Hababeh na njoftoi: al-Beghaui na tregoi: Ibrahim bin Abdil-lah el-Kasar më tregoi: Mus’ab bin el-Mukdam na tregoi, nga Za’ideh i cili tha:

“Unë i thashë Mensur ibn el-Mu’tamirit: A më lejohet që t’i fyej pushtetarët kur jam agjërueshëm?

Ai u përgjigj: Jo.

I thash: A më lejohet që t’i fyej ata që fyejnë Ebu Bekrin dhe Umerin?

Ai u përgjigj: Po.

Shpërndaje: