“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që bron doktorinën e Hauarixhëve dhe e përhap atë është Harixhij

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14274
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Si duhet të përqendrohemi ndaj personit i cili lavdëron Hauarixhët, i mbronë ata dhe i përshkruanë ata si të drejtë apo heshtin në lidhje me risitë dhe tekfirin e tyre?”

Përgjigje: ”Ai që mbron Hauarixhët dhe përhap doktrinën e tyre ai vetë është Harixhij. Ai ka gjykimin e njëjtë si Hauarixhët. Sepse ai pëlqen mendimin e tyre dhe thërret në të. Ai është një Harixhij dhe duhet të trajtohet si Hauarixhët. Duhet paralajmëruar kundër tij.”

Shpërndaje: