Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që ja dëshironë të mirën familjes së tij nuk ka televizion në shtëpi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: Shumë kanale televizive janë përhapur në shumë shtëpi duke argumentuar se ata përcjellin lajmet. Megjithatë, fëmijët janë ata që sakrifikohen. Ne duam që ju t’i këshilloni kujdestarët dhe të rinjtë në veçanti.

Përgjigje: Mos mbani telivizion në shtëpitë tuaja nëse me të vërtetë kujdeseni për fenë tuaj dhe fëmijët tuaj! Kjo me të vërtetë është një e keqe që shkakton të keqen dhe sprova. Kjo është një sprovë tmerrësisht e madhe. Mbani shtëpinë tuaj larg nga televizionet në mënyrë që ju të ruani fenë tuaj dhe të kujdeseni për ata që janë nën përgjegjësin tuaj:

”O ju, që besoni! Ruani veten dhe familjet tuaja nga zjarri, lënda djegëse e të cilit janë njerëzit dhe gurët.” 6:66

Nuk ka të mirë në televizion. Lajmet mund t’i përcjellësh nëpërmjet radios ose në kanalet televizive Saudite në qoftë se duhet të kishte një televizion pa tjetër. Kjo është e mjaftueshme. Në radio transmetohen të gjitha lajmet dhe ato transmetohen sërish. Përveç kësaj, shumica e lajmeve janë mashtrime, gënjeshtra dhe provokime.

Shpërndaje: