Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që mbronë metodologjinë e Havarixhëve dhe e përhapë atë është Kharixhij

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14274
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Si duhet të përqendrohemi ndja personit i cili lavdëron Havarixhët, i mbrojnë ata dhe i përshkruajnë ata si të drejtë apo  heshtin në lidhje me risitë dhe tekfirin e tyre?”

Përgjigje: ”Ai që mbronë Havarixhët dhe përhap rrugën e tyre ai është Kharixhij. Ai ka gjykimin e njëjtë si Havarixhët. Sepse ai pëlqen mendimin e tyre dhe thërret në të. Ai është një Kharixhij dhe duhet të trajtohet si Havarixhët. Duhet paralajmëruar kundër tij.”

Shpërndaje: