Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ai që nxitë njerëzit për revolta ndaj udhëheqësve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=133694

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Si i refuzoni ata që nxisin njerëzit në vendet e Gjirit Arabik për t’u revoltuar kundër qeverive të tyre me pretendimet se disa nga ta nuk i plotësojnë kushtet për të qenë në pushtet?”

Përgjigje: ”Kush vepron kështu, ai nxitë njerëzit në fitne dhe shkatërrim. Po ashtu, kush e vepron këtë ai është thirrës në sherr dhe devijim. Personi i tillë duhet të injorohet plotësisht dhe nuk i merret fjala.”

Shpërndaje: