Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Akika për fëmijun i cili vdiq pas tri ditësh

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%2004-07-1435-01.mp3

Data e fetvas: 4/7-1435 ose 4/5-2014

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Më lindi një fëmijë i cili vdiq pas tri ditësh. A duhet të bëjë akika për të?”

Përgjigje: ”Po. Për deri sa ai ka lindur i gjallë ti bën akika për të. Nuk ka rëndësi nëse ai mbijetoi apo vdiq. Kjo është Sunnet. Akika është e rekomanduar. Nuk është obligim.”

Shpërndaje: