Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Alameh Rabi zbuloi disa të vërteta të cilat dijetarët e tjerë nuk i dinin

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: Es`iletun Mukad-dimetun Mineë Medijnetin Nebeuijje
Data e fetvas: 23.03.1418 ose 28.07.1997
Përgatiti:
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është mendimi i juaj për Shejkh Rabin?”

Përgjigje: ”Shejkh Rabij është dijetar i mirë. Ne kemi përfituar nga libra që ai i ka shkruajtur rreth Ikhuanul-Mu uflisin (Ikhuanu-Muslimin) dhe ndaj Abdurr-Rrahman Abdul-Khalik dhe prej shumë librave të tjera të tij.

Ne nuk themi se ai është i pagabueshëm. Ai, po! Është prej dijetarëve të cilët ia qëllojnë drejtë, gabojnë dhe të cilët ndonjëherë nuk kanë njohuri (rreth diçkaje) dhe ndonjëherë kanë njohuri (rreth diçkaje).

Porse, çfarë? Ne kemi përfituar nga librat e tij dhe ai ka zbuluar disa të vërteta të cilat ne nuk i dinim. Allahu e shpërbleftë me të mira.”

Shpërndaje: