“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Allahu është mbi arsh dhe fytyra e Tij është përpara namazliut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Mukadimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (8)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/mqirwani–14340317.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si mund të bashkojmë mes të qenurit e Allahut mbi arsh dhe se fytyra e Tij është përpara namazliut?

Përgjigje: Kjo është duke qenë Ai mbi arshin e Tij. Ai e vendos fytyrën e tij përpara namazliut ndërsa Ai (subhanehu ue te ala) është mbi arshin e Tij. Allahu nuk krahasohet me krijesat e Tij. Ai e vendos fytyrën e Tij siç dëshiron Ai (subhaneh). Ai është i aftë për çdo gjë. Pyetja ka të bëjë me mënyrën. Ne nuk e dimë mënyrën.

Shpërndaje: