Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Allahut nuk i atribuohet e keqja

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (67), min: 1:01:55

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul-Majd-13-1-1439-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i atribuohet e keqja Allahut?

Përgjigje: Allahu ka përcaktuar të keqen, po. Por a thuhet se e keqja vjen nga Allahu? Jo, jo me zgjedhjen e kësaj fjale. Si e mira ashtu edhe e keqja janë të përcaktuara nga Allahu.

Shpërndaje: