Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Arabia Saudite sipas Muhamed bin Ibrahim Al esh-Shejkhut nr 1

Imam Muhamed bin Ibrahim Al esh-Shejkh (v. 1389)

Burimi: Fataua esh-Shejkh Muhammed bin Ibrahim Al esh-Shejkh (12/288)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Kushtetuta e qeverisë Saudite është – elhamdulilah – Libri i Allahut dhe Sunneti i të dërguarit të Tij salAllahu alejhi ue selem. Për këtë arsye, janë hapur gjykatat sheriatike për të plotësuar fjalët Allahut Te ala:

”Dhe nëse nuk pajtoheni për ndonjë çështje, kthejeni atë çështje për gjykim tek Allahu (tek libri i Tij) dhe tek i dërguari i Tij (sunneti i të dërguarit).” 4:59

Të gjitha gjykimet e tjera i përkasin gjykimeve të kohës pagane.

Allahu Te ala ka thënë: 

”A thua mos po kërkojnë gjykimin e kohës së injorancës, po a ka gjykim më të mirë se ai i Allahut, për një popull që bindshëm beson?” 5:50

Shpërndaje: