Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Arabia Saudite sipas Shejkh Nexhmit nr 2

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: el-Maurid el-Adhb ez-Zulal, fq. 181

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Është e çuditshme që ata – Ikhuanu Musliminët – urrejnë Arabinë Saudite kur ajo ështënjë tokë e Teuhidit dhe e cila është themeluar në të nga dita e parë, dhe i vetmi vend që ua mëson njerëzve Teuhidin në shkollat e saj, institutet dhe fakultetet, në të nuk ekzistojnë varre dhe tyrbe që vizitohen nga mushrikët e të gjitha vendeve, ku ata kërkojnë tek to gjëra që nuk kërkohen veçse prej Allahut, ndërsa ata e duan një vend të idhujtarisë, mosbesimit dhe herezisë, duke e konsideruar si i vetmi vend mysliman.

Shpërndaje: