“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Armiku i tretë i Islamit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Armiku i tretë ëshë: Ai i cili shfaq fenë dhe vigjilencën. Ata shpifin për dijetarët në emër të vigjilencës duke thënë se dijetarët i kanë lënë gjërat anash dhe se ata nuk i përmbushin obligimet e tyre.

Mirë, çfarë ke bërë ti vetë? Çfarë ke bërë ti përveç shpifjes ndaj dijetarëve? Dhe kjo gjithashtu i gëzon kufarët. Betohem në Allahun se kjo i gëzon kufarët. Nëse dijetarët nënqmohen, respekti dhe statusi dhe vendi i tyre bie në sytë e njerëzve, ata nuk do t´i dëgjojnë më dijetarët. Kjo i gëzon kufarët. Ashtu siç tham, personi i tillë është armiku juaj i tretë. Andaj qëndroni larg tyre. Këshilloni ata që keni mundësi që të jenë në të heshtur dhe që ata të mos ta ndimojnë armikun në shpifje ndaj dijetarëve të myslimanëve dhe ta rrënojnë statusin e tyre në shoqëri.

Shpërndaje: