Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ata argumentohen me Harunin ﷺ, ne me Muhamedin ﷺ

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (103), min:1.01.20

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa thonë se nuk duhet të përçahen muslimanët për shkak të devijimeve të tyre. Ata argumentohen me fjalët e Harunit ﷺ:

إِنِّي خَشِيتُ أَن تَقُولَ فَرَّقْتَ بَيْنَ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَلَمْ تَرْقُبْ قَوْلِي

“Në të vërtetë unë kisha frikë se mos thua: ”Ti ke shkaktuar ndonjë mosmarrëveshje mes bijve të Israilit dhe nuk e ke respektuar fjalën time!” 20:94

A kanë të drejtë?

Përgjigje: Ne nuk ndjekim Sheriatet e vjetra. Ne e kemi Sheriatin e Muhamedit ﷺ. Ne nuk ndjekim asnjë nga Sheriatet e mëparshme. Sheriati i Muhamedit ﷺ i ka shfuqizuar ato.

Shpërndaje: