Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ata e dinë por e pasojnë epshin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: I’anat-ul-Mustafid bi Sherh Kitab-it-Teuhid, fq. 605-606

Përktheu: Valdet Gashi www.perlatmuslimane.com

Është e njohur nga shekenca e bazave të të hadithit dhe tefsirit se, tekstet e përgjithshme nuk mund të specifikohen me asgjë përveç me argument autentik. Ato nuk mund të specifikohen me konkluzionin e njeriut, me sajim dhe filozofi. Lidhur me këtë parim ka konsensus. Atëherë si është e mundur që ata të shpërfillin këtë parim dhe të thonë:

“Fotografitë nuk përfshihen nga ky ndalim.”?

Sipas dijetarëve të parimeve kjo nuk është asgjë pos fjalë e zbrazët dhe e kotë. Parimet themelore refuzojnë të gjitha këto dhe këta njerëz e dinë këtë. Por, – i pa mangësi është Allahu – nganjëherë dëshira dhe gabimet i bëjnë viktimtat e tyre që të devijojnë. I dërguari ﷺ ka thënë:

“Çdonjëri që bën figurë është në zjarr.”

ndërsa ata thonë:

“Fotografuesi nuk është fare në zjarr.”

Shpërndaje: