Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ata të cilët besojnë se Allahu është në krijesat e Tij

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A janë të gjithë Hululijjunët (ata të cilët besojnë se Allahu është në krijesat e Tij) jobesimtarë pa përjashtim?”

Përgjigje: “Po! Nëse ata e kanë bindjen se Allahu është në krijesat e Tij dhe se Allahu është në çdo vend, padyshim se ata janë jobesimtarë.

Përveç atyre të cilët janë injorantë apo pasojnë verbërisht, këtyre duhet sqaruar çështjen. Por nëse është i ditur, ai është jobesimtar.”

Shpërndaje: