Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atë natë, Allahu i fal të gjithë atë natë përveç bidatçiut

Imam el-Mubarak bin Muhammed bin el-Athir el-Xhezari (v. 606)

Burimi: En-Nihajeh fi Gharib-il-Hadith (1/847)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Profeti ka thënë:

“Allahu i shikon të gjitha krijesat e Tij natën e gjysmës së muajit Sha’ban. Ai i fal të gjitha krijesat e Tij përveç idhujtarin dhe grindavecin.”1

El-Euzai ka thënë:

“Grindaveci këtu është për qëllim bidatçiu që devijon nga xhemati i muslimanëve (nga pasimi i rrugës së vërtetë).”


1 Ahmedi (2/176).

Shpërndaje: