“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë lejohen të hiqen qimet dhe lëkura

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Umdat-il-Fikh (25)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse unë i kërkoj djalit tim të therë kurban për Kurban Bajram për mua. A më lejohet mua apo atij që të heqim qime nga trupi apo të heqim diçka nga lëkura ndërkohë?

Përgjigje: Pas therjes. Pavarësisht nëse je ti apo zëvendësuesi juaj që do të ther kurban, të lejohet të heqësh atë që përmende pas therjes.

Shpërndaje: