Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Babai e inkurajon për tu martuar ndërsa nëna e ndalon‏

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam një djalë 18-vjeçarë, i cili dëshiron të martohet. Nëna ime nuk pranon ndërsa babaiu im më inkujaron. Çfarë duhet të bëjë?

Përgjigje: Kjo varet nga gjendja juaj. Nëse ke frikë se do biesh në të ndaluarën, ju duhet të martoheni pavarësisht se kush nga prindërit thotë dhe se çfarë thotë.

Nëse ti nuk ke frikë se do të biesh në të ndaluarën është më mirë që të mirresh vesh me prindërit tuaj dhe t’i bindësh e pastaj të martohesh.

Shpërndaje: