Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Babai e ka për obligim të paguajë zekatul-fitrin për tërë familjen

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://binbaz.org.sa/mat/13882

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam një egjiptian që jeton në Aman (kryeqyteti i Jordanisë). Unë dua të paguaj zekatul-fitrin për fëmijët e mi në Egjipt. A lejohet kjo?

Përgjigje: Po, ti je i detyruar të paguash zekatul-fitrin për ty dhe për fëmijët tuaj derisa ti je në Aman. Ata të përkasin ty. Ti duhet të paguash për ta dhe për gruan tënde edhe nëse ata të gjithë janë në Egjipt ose diku tjetër. Ata të përkasin ty. Ti duhet të paguash për ta në vendin ku gjendesh.

Shpërndaje: