“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Babai e ndanë vajzën nga burri i saj, pasi që burri i saj është martuar edhe me një grua tjetër

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilet-ul-Huda uen-Nur (689)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i lejohet babait që ta ndajë vajzën e tij nga burri i saj nëse ai dëshiron të martohet me një grua të dytë apo të tretë, duke qenë se i dërguari -صلى الله عليه وسلم- u zemërua kur Aliu donte të martohej edhe me një grua tjetër? A mund të merren fjalët e profetit -صلى الله عليه وسلم- drejtuar Aliut si dëshmi në këtë rast?”

Përgjigje: ”Kjo nuk është e lejuar. Kjo ngjarje, nuk ka të bëjë asgjë me hadithin e Aliut. Babai i vajzës nuk është si i Dërguari dhe vajza e tij nuk është si Fatimja.”

Pyetje: ”A është kjo gjë, e veçantë për të dërguarin e Allahut -صلى الله عليه وسلم-?”

Përgjigje: ”Sigurisht se po. Babai nuk mund ta ndajë vajzën e tij nga burri i saj, edhe në qoftë se ai nuk është i kënaqur me martesën e dytë të burrit të vajzës.”

Shpërndaje: