Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Babai merr nga mehri i vajzës së tij

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”

Burimi: “El-Fetaua el-Kajjimeh lil-Usratil-Muslimeh”, fq. 191
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Në disa vende islame, është zakon që prindërit ta marrin mehrin e vajzës së tyre dhe jo vetë vajza. A është ky veprim i drejtë?”

Përgjigje: “Është e lejueshme për babanë që të marrë nga mehri i vajzës së tij, me kusht që kjo të mos i shkaktojë asaj ndonjë dëm dhe që ajo të mos ketë nevojë për të. Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë:

أنت و مالك لأبيك

“Ti dhe pasuria jote jeni të babait tuaj.”

Transmeton nga Ibn Maxheh.

Gjithashtu, Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë:

إن أطيب ما أكلتم من كسبكم وإن أولادكم من كسبكم

“Gjëja më e mirë që ju e hani është nga fitimi juaj (merita e punëve tuaja) dhe fëmijët tuaj janë prej fitimit/meritave tuaja.”

Transmetuar nga të pestit.”

Shpërndaje: