Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Babai mysliman humbë kujdestarinë mbi vajzën e tij

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (21)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fth-mjd-17051435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam nga Amerika dhe jam martuar me një grua që pas një kohe e braktisi islamin. Unë kam një vajzë me të. Ne kemi dërguar çështjen në gjykatë në Shtetet e Bashkuara dhe gjyqtari ia dha kujdestarinë nënës. Unë nuk mund ta edukojë atë sipas islamit sepse vajza do të qëndrojë me të. Çfarë më këshillonë mua?

Përgjigje: Ti je i justifikuar nëse je i paaftë. Megjithatë, nëse je i aftë duhet të japësh mundin maksimal për ta marrë vajzën tënde. Mundohu aq sa mundesh.

Shpërndaje: