Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Babai nuk duhet të shkojë në xhami përderisa bijtë tij të shkojnë me të

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Unë i kushtoj vëmendje që bijtë e mi t’i zgjoj për namazin e sabahut.Megjithatë, mund të ndodhë që ata nuk zgjohen ndonjëherë. A jam përgjegjës në këtë rast?”

Përgjigje: ”Po ti je përgjegjës.Ti duhet të jesh me ata derisa të dalin me ty në xhami.Mos i lër ata, derisa t’i kesh zgjuar. Fillo t’i adoptosh ata, në mënyrë që ta kuptojnë që ti nuk je i pakujdesshëm në këtë gjë. Me kalimin e kohës, ata do të mësohen.Nëse ti vetëm i thërret ata dhe ecën, ata do të bien në gjumë kur ti largohesh, pasiqë ti nuk ke qenë i vendosur në këtë gjë.”

Shpërndaje: