Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bashkimi i namazeve për bujqit dhe mjeshtrit

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi El-Irakijjeh (1/315)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Artizanëve dhe bujqve u lejohet bashkimi i namazeve në qoftë se ata gjejnë vështirësi për ti kryer namazet në periudhat përkatëse. Shembull i kësaj është nëse uji është shumë larg prej tyre saqë nëse shkojnë atje u shkon huq puna që janë duke bërë.

Shpërndaje: