Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Paguan kefara dhe zekatul-fitrin në vendlindjen e tij

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Lika Ramadani Maftuh 20/9-1437

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/L-20-09-1437-01_01_0.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Babai im jeton në Francë. A lejohet që dikush të jep ushqim dhe që të paguaj zekatul-fitrin në emër të tij, në vendlindjen e tij, në Marok?

Përgjigje: Po, atij i lejohet që të emërojë dikë që të paguaj kefara dhe zekatul-fitrin për të. Nuk ka asnjë problem. Atij gjithashtu i lejohet që tu’a paguajë zekatul-fitrin të varfërve në vendin e tij. Nuk ka të keqe në këtë.

Shpërndaje: