“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bëri divorc gruan tre herë para se të ketë mardhënie me të

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fataua en-Nisa fq. 201
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: ”Një njeri bëri divorc gruan e tij tre herë para se ai të kishte marrëdhënie me të dhe ajo është e virgjër. A ka ndonjë mënyrë për ta kthyer atë?”
 
Përgjigje: ”Tre divorce qoftë para ose pas raportit seksual janë të njejtë për të zbatuar ndalesën për kthimin e saj tek katër Imamët.”

Shpërndaje: