“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja abort për shkak të shkurorëzimit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (96), min: 1:01:50

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-12-2-1440.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Sipas mjekut, gruaja ime është shtatzënë në muajin e parë. Unë nuk e dua atë më, prandaj dhe kam vendosur të shkurorëzoj atë. A na lejohet të bëjmë abort fëmijën, pasi që ne nuk duam të mbetemi të martuar?

Përgjigje: Nuk u lejohet ta bëni këtë. Ndoshta Allahu u sjell dobi juve me anë të fëmijës. Mos e abortoni atë. Kjo është në të vërtetë një mirësi nga Allahu (azze ue xhel).

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram