“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja dush me ujë të ftohtë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (19), min:  1:01:40

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdtfq-22011435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Mbrëmë mësuam se Ibnul Kajimi (rahimehullah) besonte se uji i ftohtë e forcon trupin. A do të thotë kjo që personi që lahet me ujë të ftohtë shkathtësohet dhe fortësohet dhe prandaj ky veprim rekomandohet?

Përgjigje: Po, pa dyshim, nëse i ftohti është i përballueshëm. Ky veprim është i mirë por nëse i ftohti e ekspozon larësin në vështirësi e rrezik atëherë kjo nuk lejohet.

Shpërndaje: