“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja e haxhit për djalin e paralizuar

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Lika el-Bab el-Maftuh (2 A)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam një djalë të paralizuar për të cilin unë dua të bëjë haxhin sepse unë kam frikë se ai do të bie në telashe nëse ai e bënë haxhin vetë. A më lejohet të bëjë haxhin për të?

Përgjigje: Nëse djali është i paralizuar të lejohet të bësh haxhin e tij të parë me kusht që ti vetë të ke kryer haxhin (më parë).

Shpërndaje: