Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja iftar me vonesë me qëllim për t’u dhënë iftar agjëruesve tjerë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/node/%205844

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për shtyrjen e iftarit për t’u dhënë iftar agjëruesve tjerë?

Përgjigje: Iftar nuk duhet të shtyhet. Kjo bie në kundërshtim me sunnetin. Ai e prish agjërimin e tij dhe vazhdon të punojë. Iftari nuk ndalon nga kjo. Ai mund të ha ndonjë hurmë apo të pi ujë ndërsa ai punon. Ai duhet ta bëjë këtë për të vepruar sipas sunnetit.

Shpërndaje: