Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja rukje duhet të jetë një veprim vullnetarë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (60), min: 1.16.55

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/16548

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi qendërat për rukje, që kanë leje nga dijetarët?

Përgjigje: Qendra të tilla nuk duhet të hapen. Ato di të bëhen fatkeqësi për të ngrënë pasuritë e njerëzve. Qendrat e rukjes nuk duhet të hapen. Rukja është një veprim vullnetar. Nëse të jepen para për rukje ato pranohen. Ndërsa nuk duhet vënë kusht pagesën dhe të hapësh objekt.

Shpërndaje: