Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja rukje me vaj ulliri dhe ujë zemzemi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh ad-Durr en-Nadhid (14)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar. Allahu të dhëntë sukses. Pyetësi thotë:

Cili është gjykimi për të lexuar Kuranin mbi ujin e zemzemit apo mbi vajin e ullirit? A ka bazë për këtë veprim?

Përgjigje: Zemzemi është uji i bekuar. Nëse rukjes i bashkohet uji i bekuar shpresohet shërimi me lejen e Allahut.

Dhe vaji i ullirit është gjithashtu i mirë. Ai në vetvete është i mirë. Dhe nëse i shtohet rukjes kjo e shton bekimin me lejen e Allahun azze ue xhel.

Allahu xhela ue ala ka thënë në lidhje me ullirin:

“Një dru i bekuar.”

Ulliri është i bekuar.

“Një dru i bekuar, një dru ulliri.” 24:35

Shpërndaje: