Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja sexhden et-Tilaueh me një gjest?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Umdat-il-Fikh (1)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdh–14340126_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Alejohet të bëhet sexhdja et-Tilaueh me një gjest?”

Përgjigje: ”Po, në qoftë se ai nuk mund të bëjë sexhden në tokë. Përndryshe, sexhdja et-Tilaueh është e rekomanduar, ajo nuk është e detyrueshme. Nëse ai nuk mund të bëjë sexhden në tokë, në vend të kësaj ai gjestikulon. Në këtë mënyrë ai e arrin Sunentin. Ndërsa ai nuk e arrin Sunnetin e as ndonjë virtyt në qoftë se ai mund të bëjë sexhden në tokë dhe nuk e bënë këtë.”

Shpërndaje: