Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja Suxhud-ut-Tilauah gjatë kohëve të ndaluara

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (88), min 50:37

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/igahssat.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: A është e ligjësuar bërja e Suxhud-ut-Tilauah (sexhden e leximit) gjatë kohëve të ndaluara (kohëve kur ndalohet falja e namazit)?

Përgjigje: Po. Sepse ajo e shoqëron leximin. Pra, ashtu siç lejohet të lexosh gjatë kohëve të ndaluara, lejohet gjithashtu të bësh sexhden për shkak të leximit. Kur arrin në një ajet të tillë, atehëre zbret ne sexhde.

Shpërndaje: