“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja tavaf dhe sa’i pa mahrem – Uthejmin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn, pyetur nga Abdullah et-Tejjar (2/129)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është kusht që gruaja të ketë me vete mahrem kur ajo bën tavafin dhe sa’in?

Përgjigje: Nuk është kusht që ajo të ketë me vete mahrem kur ajo bën tavafin dhe sa’in, por është e lejuar për gruan që të bëjë tavaf dhe sa’i vetëm edhe nëse mahremi i saj nuk është aty sepse ajo nuk llogaritet si udhëtare.

Shpërndaje: