“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja tavaf duke bartur fëmjiun i cili ka papastërti në pelenën e tij

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masa’il el-Imam Ibn Baz, pyetur nga Abdullah bin Mani el-Utejbi (1/124-124)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në qoftë se gjatë bërjes tavaf bartë një fëmijë i cili ka veshur pelena me jashtëqitje, a është tavafi i babait i cili e bartë fëmijën i saktë?

Përgjigje: Dijetarët e fikhut thonë se tavafi nuk është i saktë sepse ai mbart papastërti por mendimi i saktë është se tavafi i tij është i saktë dhe se kjo nuk e dëmton atë.

Shpërndaje: