“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja umre në ditën e 27 të Ramazanit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn, pyetur nga Abdullah et-Tejjar [2/134]

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa njerëz e veçojnë bërjen e umres në ditën e 27 të Ramazanit, a është kjo e ligjësuar?

Përgjigje: Jo, ky veprim është bidat sepse profeti ﷺ ka thënë:

”Një Umren në Ramazan ka të njëjtin shpërblim si një haxh.”

dhe kjo përfshin pjesën e parë të Ramazanit dhe të fundit.

Shpërndaje: