Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Biznes në emër të tjerëve

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Burimi: Bab el-Lika el-Maftuh (5 B)
Përgatiti: www.perlatmulsimane.com

Pyetje: Ju sapo përmendët se një punonjës të shtetit nuk i lejohet që të ketë biznese në vende të tjera. Megjithatë, a i lejohet atij që të hapë një biznes të tillë në emër të gruas së tij ose të vëllait të tij ndërsa ai është pronari?

Përgjigje: Punonjësit nuk i lejohet që të hap një biznes në emër të djalit të tij, të gruas, të një të afërmi apo të shokut të tij. Sepse kjo është gënjeshtër. Dyqani nuk është fare në pronësi të personit në emrin e të cilit është shkruar. Njëkohësisht ky veprim është edhe një mashtrim ndaj shtetit. Sepse ai bën truke dhe bënë diçka që ai atij nuk i lejohet ta bëjë karshi shtetit.

Shpërndaje: