“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Blen shtëpinë por jo tokën

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (28)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në shumë shtete toka është në pronësi të shtetit, kështu që klienti mund ta blejë vetëm shtëpinë që është ndërtuar mbi tokë. A lejohet një tregti e tillë, pra shitja e shtëpisë dhe jo e tokës?

Përgjigje: Po. Ndërtesa dhe gjithçka që ajo përmban për sa i përket gjërave materiale i përkasin klientit. Megjithatë, toka nuk është blerë. Blerja ka të bëjë me të gjitha gjërat materiale të ndërtesës.

Shpërndaje: