Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Blerja e apartamenteve, shitja dhe dhënia me qira

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn (1/157).

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejuar shitja e apartamenteve dhe dhënia e tyre me qira në Mekë (apo kudo qoftë)? A lejohet ai që ka marrë me qira një apartament t’ia japë atë dikujt tjetër me qira?”

Përgjigje: ”Po, është e lejueshme për t’i blerë dhe për t’i shitur ato, dhe kushdo që ka marrë me qira një apartament, mund t’ia jap me qira atë dikujt tjetër.”

Shpërndaje: