Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri braktis namazet për shkak të vesveseve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kjo grua thotë; Burri i saj nuk falet vetëm se rrallë herë për shkak se e kanë kapluar vesveset dhe ndonjëherë i bashkon namazet, dhe ai ndihet në siklet për këtë, ai është trajtuar tek psikiatri por ende është në këtë gjendje. A i lejohet asaj që të qëndrojë me të pasi që ai është në këtë gjendje dhe ka braktisur shumë namaze farz.

Përgjigje: Ai nuk e braktisur namazin por e kanë kapluar vesveset, ai nuk e ka braktisur namazin qëllimisht, e ka bërë këtë për shkak se e kanë kapluar vesveset. Le t’i kurojë vesveset. Le të kërkon strehim (mbrojtje) tek Allahu kundër shejtanit dhe t’i braktis vesveset, të kërkon ndihmë tek psikiatri nëse vuan nga ndonjë sëmundje mendore. Le të çon shkaqet në vend për t’u kuruar.

Shpërndaje: