Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri e quan gruan e tij “nënë”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A bëhet gruaja e ndaluar për bashkëshortin, nëse ai e quan atë “nënë”, por vetëm nga mirësia dhe dashuria për të?

Përgjigje: Jo, ajo nuk bëhet e ndaluar për të, edhe pse kjo shprehje është e urryer të përdoret në drejtim të saj. Burri nuk është mirë që ta thërrasë gruan e tij me emra të grave që janë të ndaluar për të si nënë, motër, hallë ose teze. Mirëpo, dijetarët thonë se kjo gjë është e lejuar.

Shpërndaje: